خدمات
مدرسه تجربه زندگی در حوزههای متفاوت، خدمات متنوعی را به علاقمندان یادگیری روانکاوی و بکارگیری مفاهیم در بهبود تجربه زندگی ارائه میکند. در ادامه به توضیحات کاملتری در رابطه با جزییات این خدمات پرداختهایم:
کارگاه تخصصی تجربه بالینی
مدرسه تجربه زندگی دورهای بلندمدت و ساختارمند برای تربیت درمانگر روانکاوانه، ویژه علاقمندان و متخصصان حوزهی روانکاوی برگزار میکند. این دوره شامل آشنایی با چارچوبهای رواندرمانی روانپویشی و روانکاوانه، مطالعه تاریخچه روانکاوی، آشنایی با ملاحظات روانپزشکی، آشنایی با مفاهیم اولیه در دیکشنریهای تخصصی روانکاوی، مطالعه متون استاندارد فروید به زبان انگلیسی، تشخیص ساختاری در روانکاوی و آشنایی با فرمولبندی موارد بالینی در درمان روانکاوانه میشود.
در کنار سرفصلهای اصلی، برنامههای جانبی برای بهبود کیفیت و روند آموزش تخصصی نیز در این دوره پیشبینی شده است که شامل جلسات مشاهده مورد بالینی (Observation)، جلسات ارائه مورد بالینی توسط درمانگران (Case Presentation)، آموزش زبان تخصصی و جلسات ژورنال کلاب میشود. در نهایت برای افراد مشتاق امکان همکاری به عنوان درمانگر نیز برای اعضای واجد شرایط مدرسه تجربه زندگی، پس از گذراندن مصاحبه وجود خواهد داشت. جزییات سرفصلهای مربوط به دوره تجربه بالینی را میتوانید اینجا بخوانید و درصورت تمایل برای ثبتنام اقدام کنید.
جلسات مشاهده مورد بالینی (Observation)
در دوره تجربه بالینی در کنار آموزش سرفصلهای اصلی، جلسات مشاهده مورد بالینی نیز به صورت هفتگی برگزار میشود. درمانگر این جلسات با تایید سوپروایزر، از بین دانشپژوهان دارای صلاحیت انتخاب میشود. دانشپژوهان میتوانند در این جلسات، روند درمان یک مورد بالینی واقعی را دنبال کنند. مراجعان جلسات آبزرو با آگاهی و رضایت خود وارد این روند میشوند و برگزاری جلسات منوط به حضور مراجع داوطلب خواهد بود. هدف از این جلسات عینیتبخشی به نظریاتی است که تا به حال آموختهشده و لمس بهتر اینکه این نظریات چگونه در هم آمیخته شده و در جلسه درمان چه نمودی پیدا میکنند. با مشاهده جلسه درمان میتوانیم بهتر درک کنیم که مفاهیمی مثل رابطه درمانی، انتقال، مقاومت، تداعی آزاد، تعبیر و دیگر مفاهیم تخصصی روانکاوی در اتاق درمان و در یک فضای درمانی واقعی چگونه تجربه میشوند. بلافاصله پس از پایان جلسه، دانشپژوهان در جلسه سوپرویژن با حضور درمانگر و سوپروایزر شرکت کرده و میتوانند مشاهدهگر نظرات درمانگر و سوپروایزر بوده و در ادامه نیز سوالات خود یا نظراتشان را درمورد جلسه مطرح کنند.
جلسات ارائه مورد بالینی (Case Presentation)
جلسات ارائه مورد بالینی نیز در راستای عینیتبخشی به مفاهیم انتزاعی آموختهشده برگزار میشوند؛ با این تفاوت که در این جلسات ما به مهارت ارائه دادن و فرمولبندی مورد بالینی در غیبت مراجع میپردازیم. در این جلسات چگونگی دستهبندی اطلاعات مرتبط با مراجع، اینکه چه چیزهایی حائز اهمیت هستند و در نهایت اینکه چطور میتوان این مورد را فرمولبندی کرد میآموزیم. این آموزش ملموستر از مطالعه صرف خواهد بود چرا که دانشپژوهان در این جلسات گزارش درمانگری را که این کار را برای یک مراجع حقیقی انجام میدهد، مشاهده خواهند کرد.
آموزش زبان تخصصی
مطالعه متون تخصصی، یکی از مهمترین گامها برای کسب اطلاعات مورد نیاز در هر رشته و تخصص، و همچنین به روز نگه داشتن اطلاعاتی است که تا کنون کسب کردهایم. روانکاوی نیز از این قاعده مستثنی نیست و داشتن مطالعه کافی در این حوزه یکی از الزامات اساسی برای دریافت اطلاعات و درک بهتر مفاهیم ضروری مربوط به این رشته است.
یکی از چالشها هنگام مطالعه متون و کتابهای تخصصی، مطالعه آنها به زبان اصلی یا اولین ترجمهی موجود از آنها است. متون تخصصی روانکاوی، مخصوصا متون استاندارد فروید عموما ترجمه فارسی مناسب و دقیقی ندارند و نزدیکترین ترجمه موجود، نسخه Standard Edition با ترجمه جیمز استریچی به زبان انگلیسی است. در مدرسه تجربه زندگی، متون فروید از روی این نسخه مطالعه میشوند و به منظور بهبود مهارت مطالعه و درک مطلب به زبان انگلیسی، کارگاههای زبان تخصصی یکی از سرفصلهای اصلی در کنار فرویدخوانی در این مدرسه است.
ژورنالکلاب
«نظریه روانکاوی» ریشه و مبدا تمام فعالیتهایی است که در روانکاوی اتفاق میافتند. فرآیندها و فعالیتهای متنوعی که در حوزه روانکاوی وجود دارند، از دل این نظریه بیرون میآیند. بنابراین ما در دوره تجربه بالینی به مطالعه منابع اصلی و نظریات روانکاوی پرداخته و در جلسات ژورنال کلاب این فرصت را خواهیم داشت که با شاخ و برگهایی که از درخت روانکاوی منشعب شدهاند آشنا شویم و از این طریق آموختههای خود را به شکل پویاتری به کار گیریم. در جلسات ماهانه ژورنال کلاب، هر بار با حضور یک یا چند متخصص، دانشپژوهان به مطالعه مقالات روز و کتابهای مرتبط با روانکاوی میپردازند و طی جلسه مفاهیم مختلف آن را به بحث میگذارند.
کارگاههای عمومی
مدرسه تجربه زندگی در کنار آموزشهای تخصصی، برای افراد غیرمتخصص علاقمند به روانکاوی و روانشناسی و افرادی که مایل به یادگیری در این حوزه و بکارگیری آن در راستای بهبود تجربه زندگی خود هستند نیز کارگاههایی از قبیل تحلیل فیلم و سریال، گروههای تجربه سریال یا کتاب و … برگزار میکند که اطلاعات آن را میتوانید در صفحه اصلی سایت مدرسه مشاهده کنید.