سریال Mare Of Easttown یک مینی سریال با ژانر جنایی-درام، محصول شرکت HBO و ساخت کشور آمریکا است. می توان گفت این مینی سریال یکی از بهترین آثار در ژانر جنایی در چند دهه اخیر محسوب می شود و با استقبال زیاد مخاطبین روبرو شده است.
این مینی سریال توسط «برد اینگلسبی» نوشته شده، با کارگردانی «کریگ زوبل» و بازی درخشان «کیت وینسلت» ساخته شده است. این اولین باری است که کیت وینسلت در نقش کارآگاه بازی می کند که البته هنر خود در زمینهی بازیگری را بار دیگر ثابت کرد.
آنچه در این مطلب میخوانید...
خلاصه داستان سریال Mare Of Easttown
داستان این سریال در شهر کوچک «ایست تاون» در ایالت پنسیلوانیا شکل میگیرد. شهری که تقریبا همهی ساکنین آن یکدیگر را میشناسند. «مر شیهان» شخصیت اصلی داستان، کارآگاهی است که در کنار مشکلات زندگی شخصی خودش ، درگیر پروندهی مفقود شدن دختر جوانی به نام «کیتی بیلی» بوده که از سال گذشته بی نتیجه مانده است. به همین دلیل مردم شهر، خصوصا مادر «کیتی»، «دان» به توانایی و مهارت او در کارش بی اعتماد شدهاند و تقریبا امیدشان را از دست دادهاند. این در حالی است که کمک کردن به دوستان و اهالی شهر برای «میر» اهمیت خیلی زیادی دارد و اینکه همچنان نتوانسته در پیدا کردن «کیتی» به نتیجهای برسد، برایش ناخوشایند است.
مشکلات شخصی «میر» از جمله جدا شدن از همسرش، خودکشی پسرش و درگیری و جدال با همسر پسرش بر سر حضانت نوهاش است. علاوه بر همهی اینها، «میر» تلاش میکند وظایف کاری خود را نیز به خوبی انجام دهد و به مردم شهرش کمک کند. اما در همین زمان، «ارین مک منامین» که دختر یکی از دوستان «میر» است، به قتل میرسد و مسئولیت این پرونده به «میر» سپرده میشود.
جریان داستان با تلاش «میر» و کارآگاه «کالین زیبل»، که برای کمک به او در حل این پرونده آمده است، ادامه پیدا میکند.
یکی از ویژگیهایی که مخاطب را به تماشای این سریال جذب می کند این است که قاتل پرونده تا آخرین قسمت از سریال مشخص نمیشود.
فضا سازی سریال و تفاوت آن با دیگر آثار جنایی-درام
یک ویژگی مهم که این سریال را از سایر سریال های جنایی متمایز میکند، فضا سازی آن است. در سریالی مانند Big Little Lies (به کارگردانی «ژان-مارک ولی») که از بهترین آثار جنایی بشمار میرود، زندگی شخصیتهای اصلی مرفه و پر زرق و برق است که همین ویژگی باعث جذابیت بیشتر این سریال شد. اما ویژگی قابل توجه در سریال Mare Of Easttown زندگی کاملا معمولی و بدون تجملات «میر» و ساکنین شهر است،در عین حال این سریال موفق شد مخاطبین زیادی را به خود جذب کند.
شخصیت پردازی Mare Of Easttown
شخصیت پردازی این سریال به نحوی است که از دید مخاطب شخضصیتها به دو دسته خوب و بد تقسیم نمیشوند. همهی شخصیتها خاکستری و دارای ویژگیهای خوب و بد هستند. حتی ما در شخصیت اصلی داستان یعنی «میر» هم در کنار تمامی ویژگیهای خوبی که دارد، رفتارهایی را می بینیم که شاید در ابتدا برایمان تعجب برانگیز باشد چرا که بعید است از قهرمان داستان سر بزند. همین موضوع بار دیگر به ما یادآوری میکند همهی انسانها ویژگیهای مثبت و منفی دارند و انسان خوب مطلق و بد مطلق وجود ندارد.
آنقدر شخصیت پردازی سریال دقیق و ماهرانه است که مخاطب به قاتل بودن هر کدام از آنها مشکوک میشود. و در پایان داستان و با مشخص شدن قاتل، مخاطب عمیقا به این موضوع پی میبرد که نویسنده و کارگردان این اثر چقدر در شخصیت پردازی مهارت دارند.
از طرفی در سریال صرفا بر شخصیت اصلی یعنی «میر» تمرکز نشده و به سایر کاراکترهای سریال هم پرداخته شده است. گرچه این موضوع خطر خستهکننده شدن سریال برای مخاطب را داشت، اما این شخصیت پردازی به قدری با مهارت انجام شد که این ریسک بسیار کاهش یافت.
هنرنمایی بی نظیر «کیت وینسلت» در نقش میر
همانطور که گفتیم این اولین اثری است که «کیت وینسلت» در آن به عنوان نیروی پلیس یا کارآگاه بازی می کند و دور از انتظار نیست که به خوبی هم از پس آن برآید.
یکی از دلایلی که هنرنمایی این بازیگر را در این سریال قابل توجه می کند این است که «کیت وینسلت» یک بازیگر بریتانیایی است اما در این سریال نقش یک شهروند پنسیلوانیایی را بازی میکند و برای این کار لهجهی اهالی پنسیلوانیا را فرا میگیرد.
کیت ویسنلت در مصاحبهای دربارهی این سریال به این موضوع اشاره میکند که چقدر فضای سریال و کاراکترها و شهر ایست تاون، به محیط زندگی و آدمهای جامعهای که در آن رشد کرده است، شباهت دارد. همچنین در ادامه میگوید: «بازی در این نقش بهای زیادی داشت، زیرا باید خودم را از این شخصیت جدا میکردم. هرگز تا به امروز این کار را نکرده بودم.»
روان درمانی در سریال Mare Of Easttown
در جایی از داستان سریال، «میر» از سوی رئیسش مجبور میشود به درمانگر مراجعه کند. از دید من سکانس هایی که اتاق درمان و رابطهی بین «میر» و درمانگر را نشان میدهد از جذابترین و پرمعناترین سکانسهای سریال هستند.
از آنجایی که «میر» به اختیار و با خواست خودش وارد این پروسه نشد، و با توجه به شخصیت یک دندهی او، ما شاهد این هستیم که به محض اینکه وارد اتاق درمان میشود و خود را به درمانگر معرفی میکند، بلافاصله در مورد این توضیح میدهد که درمان برایش موثر نخواهد بود؛ زیرا قبلا تجربهاش را داشته و نتیجهای نگرفته و توضیح میدهد که درمانگر از این بابت دلسرد نشود زیرا به نتیجه نرسیدن درمان مشکل درمانگر نیست و فقط این است که این روش به «میر» کمکی نخواهد کرد.
اما در ادامه میبینیم که با وجود اینکه رئیس «میر» دیگر اجباری برای کمک گرفتن از مشاور ندارد، «میر» دوباره به همان درمانگر مراجعه میکند. که در همین راستا این قضیه مطرح میشود که شاید «میر» به اندازهی کافی برای از دست دادن پسرش سوگواری نکرده است و این موضوع، خود را در کار «میر» یعنی در رابطه با پروندههای قتلی که به او سپرده شده بود نشان میدهد.
در همین رابطه پیشنهاد میکنم مطلب معرفی و تحلیل سریال After Life را در مجله تجربه زندگی بخوانید.
در نهایت…
بعید میدانم کسی به ژانر جنایی-درام علاقه مند باشد و از این سریال خوشش نیاید. سریال Mare Of Easttown یکی از بهترین سریالهای جنایی-درام در دهههای اخیر محسوب میشود. و استقبال زیاد مخاطب در عین تفاوتهای بارز این سریال با سایر آثار هم سبک خود، موضوع قابل توجهی است.
دیدگاه من این است که دیدن این سریال تلنگری میشود تا بیشتر در رابطه با موضوعاتی مانند خودکشی، اعتیاد، و مهم تر از هرچیزی ارتباط آنها با آسیبهای دوران کودکی و نوجوانی، فکر کنیم و به اهمیت آنها پیببریم.
نادیا زبردست
دانشجوی کارشناسی روانشناسی
دیدگاهتان را بنویسید